~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Κύπρο * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ενημερώνει το Μαξίμου για το Κυπριακό

nikos-anastasiadis-630.jpg

Ο Νίκος Αναστασιάδης επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων
 | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Στόχος του Νίκου Αναστασιάδη είναι, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κύπριου προέδρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογράμμισε ότι στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας σημειώθηκε πρόοδος στο Κυπριακό, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν»
Επέμεινε στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
Η θέση αυτή του προέδρου Αναστασιάδη, τόνισε, έχει καταστεί ξεκάθαρη τόσο προς την τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Για τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς σημείωσε ότι, αφού υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια πρέπει να καθοριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση επί χαρτών, ο εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει μια τέτοια συναντίληψη μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων».
«Από τις συζητήσεις με ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε την ίδια προσέγγιση», είπεκαι πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι πολυμερής και όχι πενταμερής.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ενδεχομένως να μην είναι έτοιμη να εισαγάγει το ευρώ από την πρώτη ημέρα της λύσης, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση όταν υπάρχουν δύο νομίσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού κάτι τέτοιο είναι αρνητικό για το σύνολο της κυπριακής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου