~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Κύπρο * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τριμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

AP Photo


Για την Κυριακή 4 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, «κλείδωσε» η συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με αντικείμενο το Κυπριακό. 
Την πρόσκληση απηύθυνε ο ίδιος ο γ.γ. του Οργανισμού, ο οποίος προφανώς διέγνωσε στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και αποφάσισε να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία.
Στη σχετική γραπτή δήλωση του Γκουτέρες αναφέρεται πως αμφότεροι οι ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση και σημειώνεται πως παρών στη συνάντηση θα είναι κι ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. 
Νωρίτερα, ο Έιντε είχε δηλώσει πως «οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει», προσθέτοντας ότι χρειάζεται διπλωματική δουλειά και ότι θα πάρει λίγο χρόνο για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Από την πλευρά του ο Αναστασιάδης δήλωσε πως έχει φτάσει πλέον η ώρα να καταργηθούν οι αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων στην Κύπρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Έφθασε η ώρα να καταργηθούν οι εγγυήσεις στην Κύπρο»
Έιντε: Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέρρευσαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου