~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Κύπρο * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Το χαλούμι της Κύπρου στην Αυστραλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάρη στον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου
Ο σεφ του Phoenix, Theo Karvouniaris, παρουσίασε «πειραγμένα» πιάτα 
και επιδόρπια της κλασικής Κυπριακής κουζίνας στους καλεσμένους

12 December 2017
Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου πήρε μέρος στην Έκθεση Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στο Σίδνεϊ. Εκεί παρουσίασε την καμπάνια του για το Χαλούμι, μια καμπάνια με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό να συστήσει το διάσημο κυπριακό τυρί στο διεθνές κοινό. Στην ειδική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 πολλοί ήταν οι καλεσμένοι - επιχειρηματίες, εισαγωγείς τροφίμων, αγοραστές τυριών, δημοσιογράφοι, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Χαλούμι σε ένα καθιστό δείπνο στο Phoenix, το εστιατόριο στη Woollahra με την εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα. Εκεί ο σεφ Theo Karvouniaris παρουσίασε «πειραγμένα» πιάτα και επιδόρπια της κλασικής Κυπριακής κουζίνας, που έπαιζαν αριστοτεχνικά με τις ισορροπίες στις γεύσεις και τα αρώματα. 
Ειδικά για τη βραδιά ο κορυφαίος σεφ δημιούργησε ένα δελεαστικό μενού γεμάτο χαλούμι, αποδεικνύοντας τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διάσημο κυπριακό τυρί.
Τα πιάτα απόλαυσαν εκλεκτοί καλεσμένοι. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Πάρπας, εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Κύπρου, ο Γιώργος Κυπριανού, εκπρόσωπος της βιομηχανίας γαλακτοκομικών "Κουρούσης" και o Σπύρος Μπονάτσος, διευθυντής εξαγωγών της γαλακτοβιομηχανίας Χαραλαμπίδης. 
Το Χαλούμι είναι ένα παραδοσιακό τυρί της Μεγαλονήσου που βρίσκεται σε διαδικασία καταχώρησης προέλευσης ΠΟΠ. Είναι βασικό συστατικό στην πλούσια μαγειρική παράδοση της Κύπρου. Είναι ένα σφιχτό, ημίσκληρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με μικρή προσθήκη αγελαδινού, ιδανικό για χρήση σε μαγειρικές συνταγές.
Το Χαλούμι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία καταχώρησής του ως προϊόντος με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου